Erfafscheidingen

Hoveniersbedrijf Veenroos, erfafscheidingen

Een omheining kan wel degelijk een grote rol spelen in het totale ontwerp

Een erfafscheiding is zo alledaags, dat het meer gezien wordt als een "nuttige noodzakelijkheid". Als we de omheining van de tuin, of een deel daarvan, alleen maar als nuttig zien, dan wordt de bijdrage van de erfafscheiding aan de totale aanblik van een tuin erg onderschat. Een omheining kan wel degelijk een grote rol spelen in het totale ontwerp van een tuin. Kortom naast praktisch, het afschermen van het eigen grondgebied, kan een erfafscheiding ook een heel decoratieve functie hebben.

De tuin dient vaak als toevluchtsoord in het huidige drukke moderne leven. Op een vrije dag is het verlangen naar rust en privacy groot. In een goed ontworpen tuin is het makkelijk om even tot rust te komen.

De keuze van een erfafscheiding

Een goed tuinontwerp begint onder andere bij de keuze voor een erfafscheiding. Een keuze die je als tuineigenaar vaak niet alleen kan maken, omdat ook de buren hier hun aandeel in hebben. De erfafscheiding komt namelijk op de erfgrens te staan. En alles wat op de erfgrens wordt geplaatst zal in overleg met de buren moeten gebeuren. Samen met die buren bent u straks ook verantwoordelijk voor het onderhoud als de haag of schutting eenmaal is geplaatst.

Om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, geeft deze special alle mogelijkheden voor de erfafscheiding op een rij. Het gaat hier om een heel belangrijke keuze. Immers, een struik of vaste plant in de border wil je nog wel eens makkelijk vervangen als hij niet bevalt. Maar een eenmaal geplaatste groene haag of houten schutting, zal zomaar niet worden verwijderd en vervangen worden voor iets anders.

Hoveniersbedrijf Veenroos, erfafscheidingen en de omheining van de tuin

Waar wacht u nog op?